Xarxa de parcs

Xarxa de parcs

Arribem a tots els racons de la província

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló hi disposa d’una xarxa de parcs de Bombers estratègicament distribuïts. Quatre parcs de Bombers Professionals hi cobrixen les zones més poblades i cinc parcs de Bombers Voluntaris donen cobertura a l’interior de la província. A açò s’hi sumen 12 Parcs Rurals d’Emergència del CPBC, que actualment hi són les bases de les Unitats de Bombers Forestals assignades al Consorci.

Parc Bombers Voluntaris Els Ports

El Parc de Bombers Voluntaris dels Ports s’ubica a la localitat de Morella, des d’on s’hi dona cobertura a una amplia zona de l’interior nord de la província de Castelló. Este parc concentra la major part dels mitjans del CPBC destinats a actuacions durant els temporals de neu.

Parc Bombers Professionals Baix Maestrat

El Parc de Bombers Professionals de Baix Maestrat s’hi troba a Benicarló, estratègicament ubicat a la zona costera del nord de la província. És un parc pioner al ser el primer que hi va posar en marxa el CPBC, sent inaugurat l’1 de juliol de 1988. Les seues noves instal·lacions van obrir les seues portes el 13 de març de 2013.

Parc Bombers Voluntaris Alt Maestrat

El Parc de Bombers Voluntaris de l’Alt Maestrat està ubicat a la localitat de Benassal, a l’interior nord de la província de Castelló. Actualment, hi disposa d’instal·lacions provisionals ja que s’hi ha iniciat la construcció d’un nou parc que acabarà substituint-les.

Parc Bombers Voluntaris Maestrat-Alcalatén

El Parc de Bombers Voluntaris de Maestrat-Alcaltén s’hi ubica a Atzeneta del Maestrat, a l’interior de la província de Castelló. Va ser inaugurat en 2014 i disposa d’una situació estratègica per donar cobertura a tot l’entorn del Penyagolosa, en una de les zones de major valor ecològic de la província.

Parc Bombers Voluntaris L’Alcalatén

El Parc de Bombers Voluntaris de L’Alcalatén s’ubica a la localitat de Llucena, a l’interior de la província de Castelló. S’hi troba enclavat a una zona de gran valor forestal i al mateix temps pròxim a municipis ceràmics de més de 10.00 habitants com L’Alcora.

Parc Bombers Voluntaris Espadà-Millars

El Parc de Bombers Voluntaris d’Espadà-Millars va ser el primer de caràcter voluntari posat en marxa pel Consorci Provincial de Bombers de Castelló en 1990. Està estratègicament ubicat a la localitat d’Onda, prop d’importants àrees forestals i de grans zones industrials ceràmiques.

Parc Bombers Professionals Alt Palància

El Parc de Bombers Professionals de l’Alt Palància s’ubica al municipi de Segorbe, a l’interior sud de la província de Castelló. Cubrix una zona d’alt valor ecològic i paisatgístic i destaca per incloure un gran nombre de xicotets municipis.

Parc Bombers Professionals Plana Baixa

El Parc de Bombers Professionals de Plana Baixa s’ubica a la localitat de Nules, amb una localització estratègica a la zona de la costa sud de la província. Va obrir les seues portes l’1 de desembre de 1990, i des de 2018 hi compta amb una imatge completament renovada.

Parc Bombers Professionals Plana Alta

El Parc de Bombers Professionals de Plana Alta està localitzat al municipi d’Orpesa. Cobrix de manera estratègica una extensa zona costanera de les més poblades de la província de Castelló, amb  nombroses vies de comunicació, natura, indústria i zones turístiques que registren una alta ocupació

Serveis Centrals CPBC

Ubicats a la ciutat de Castelló, els Serveis Centrals del Consorci Provincial de Bombers de Castelló són el nucli de la gestió, les comunicacions i l’administració del CPBC. Les seues instal·lacions allotgen el Centre Provincial de Coordinació, operatiu les 24 hores al dia. Compta també amb dependències de l’àrea administrativa, la de coordinació i la formativa i disposa del seu propi heliport.