La Diputació reforça els efectius dels parcs de bombers enfront del risc d’incendis forestals

La Diputació reforça els efectius dels parcs de bombers enfront del risc d’incendis forestals

La Diputació de Castelló reforça els efectius dels parcs de bombers com a mesura preventiva davant el risc d’incendis i les elevades temperatures. 

Com ha informat el diputat del Consorci de Bombers, David Vicente, “dins del Pla Especial enfront del risc d’incendis forestals, es reforçaran els parcs professionals en trobar-nos en l’època de major risc d’incendi forestal”. 

Així, des d’ara i fins al 30 de setembre, es reforçaran els parcs de bombers professionals que estant en serveis mínims, en la seua àrea operativa s’haja activat preemergència nivell 3 d’incendis forestals. 

Així mateix, dins del reforç per a la prevenció d’incendis forestals s’han incorporat tres capatassos forestals i un tècnic forestal.

Totes aquestes incorporacions se sumen al dispositiu ja activat per a la campanya forestal d’enguany mitjançant la qual el departament de bombers de Diputació coordina un dispositiu global per a tota la província de 750 efectius, tant de mitjans propis del Consorci com dels assignats des de la Generalitat Valenciana, entre ells cinc mitjans aeris. 

Diàriament, el dispositiu compta amb 220 efectius, entre bombers professionals, bombers voluntaris, Unitat de Maquinària i Logística, Voluntaris de Protecció Civil de Diputació, i bombers forestals de GVA. Un dispositiu que no baixa la guàrdia, sobretot en els mesos d’estiu, per la qual cosa el diputat David Vicente ha fet una crida a la responsabilitat i ha demanat a la ciutadania que durant els mesos d’estiu “extreme la precaució ja que el risc d’incendis forestals és molt elevat”. A més recorda que el 112 sempre està operatiu “i davant qualsevol conat d’incendi cal avisar perquè l’actuació dels bombers siga el més ràpida possible”.