El Consorci amb el Dia Internacional de la Dona

El Consorci amb el Dia Internacional de la Dona

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló està format per un ampli i complet equip humà, replet d’homes i dones que presten un servei fonamental a la ciutadania des de les seues diverses àrees.

Aquest mes de març, el dia 8, es commemora el Dia Internacional de la Dona, i des del Consorci es vol destacar la important labor que realitzen les 71 dones que formen part del Consorci.

Actualment, la dona està representada en totes les àrees d’aquest, tant en el cos de bombers, ja siguen professionals, voluntàries o forestals, així com en el voluntariat de l’agrupació provincial de Protecció Civil, les operadores del Centre Provincial de Coordinació o les diferents professionals de l’àrea administrativa. Sense distinció de gèneres en l’acompliment dels seus treballs.

Determinades àrees, com l’administrativa, estan compostes majoritàriament per dones mentre que en altres facetes com la de bombera les dones van ser pioneres en incorporar-se al Consorci en el seu primer any de fundació, encara que hui dia la seua presència en aquesta àrea resulta encara molt inferior a la dels seus companys homes.

Actualment les dones representen a prop del 12% de tot l’equip humà del CPBC. El Consorci aposta per la igualtat i per un increment de la presència femenina, per la qual cosa vol animar a la participació de la dona en les diferents proves selectives que efectua el Consorci. De ben segur que l’exemple de totes elles resultarà inspirador perquè les xiquetes de la província somien amb ser bomberes de majors. Perquè el Consorci està convençut que els seus somnis de hui seran la professió del demà, ajudant a construir un Consorci millor i encara més igualitari.