Els Bombers de la Diputació de Castelló celebren una nova Setmana de la Prevenció d’Incendis

Els Bombers de la Diputació de Castelló celebren una nova Setmana de la Prevenció d’Incendis

El Consorci Provincial de Bombers ha recuperat durant el mes de maig la Setmana de la Prevenció d’Incendis en el seu format presencial amb l’obertura al públic dels parcs de bombers de la Diputació i activitats formatives. Una Setmana de la Prevenció celebrada en cooperació amb la Fundació Mapfre i l’APTB.

El president de la Diputació, José Martí, ha assenyalat la importància d’aquestes activitats. “En la majoria dels casos només es pensa que hi ha incendis en entorns forestals i rurals, però també ocorren en la llar i hem de evitar-los. En la prevenció està la solució”.

Les activitats han tingut com a objectiu principal conscienciar a la població sobre els riscos d’incendis i oferir formació sobre com actuar en llars, escoles i centres de treball, i també sobre l’ús de detectors de fum.

Aquesta iniciativa està dirigida a tota la ciutadania. No obstant això, el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha remarcat la importància de prioritzar els grups més vulnerables com són xiquets, majors i persones amb mobilitat reduïda. 

Entre les activitats realitzades destaquen els tallers i xarrades divulgatives, en col·legis de Nules, Llucena, Peñíscola, Morella i Benicàssim. També s’han obert al públic els parcs de bombers de la província i Almassora ha albergat la Fira de la Prevenció, amb exhibició de materials i vehicles, simulacions a la “Casa de Foc”, i formació en RCP. En les activitats de la Fira han participat bombers del Consorci i voluntaris de Protecció Civil de la Diputació de Castelló.

A més l’Estadi de la Ceràmica de Vila-real ha sigut escenari d’una projecció de vídeos divulgatius per als aficionats, ja que el Villarreal Club de Futbol sempre ha mostrat el seu suport a aquesta iniciativa.